Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: În a doua parte a acestui an vor fi livrate primele autobuze electrice destinate zonei metropolitane

În a doua parte a acestui an vor fi livrate primele autobuze electrice destinate zonei metropolitane. La aproximativ șase luni de la licitația organizată de Primăria Municipiului Suceava pentru achiziționarea a 50 de autobuze electrice destinate localităților din zona urbană funcțională a Sucevei, comisia de analiză a ofertelor a finalizat procesul de evaluare a documentelor depuse de ofertanți și a selectat câștigătorii. Deși nu este încă pasul final în acest proces, deoarece mai sunt termene pentru depunerea eventualelor contestații și soluționarea acestora la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a oferit informații despre soluția propusă de comisia de evaluare.

Potrivit declarațiilor făcute de edil într-o conferință de presă, firma BMC TRUCK & BUS a fost desemnată câștigătoare. Aceasta având ca terț susținător compania JT GRUP OIL SA din orașul Năvodari, județul Constanța. BMC TRUCK & BUS a obținut contractul pentru ambele loturi. Astfel având posibilitatea de a furniza cele 50 de autobuze electrice pentru transportul public metropolitan din Suceava. Aceștia vor furniza împreună și stațiile de încărcare.

Vezi și: Elevii din 26 de comune vor circula cu microbuze electrice.

Cine a câștigat licitația?

Lotul 1 cuprinde:

  • 18 autobuze electrice de 12 metri
  • 8 stații de încărcare rapidă
  • 18 stații de încărcare standard

Valoare estimată este de 43.380.000 lei.

Lotul 2 cuprinde:

  • 32 de microbuze electrice cu lungimea de 6 metri
  • 32 de stații de încărcare standard

Valoare estimată este de 38.144.000 lei.

Primarul Ion Lungu a menționat că, în absența contestațiilor, contractele vor fi semnate pe data de 14 februarie 2024. Valoarea totală a contractelor, inclusiv TVA, se ridică la 103.037.965 lei, echivalentul a 20.826.689 euro, reprezentând cel mai mare contract al municipalității.

La licitație au participat doi ofertanți, respectiv firma ANADOLU AUTOMOBIL ROM SRL pentru lotul 1 și compania KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET AS pentru lotul 2.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...