Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Începe Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română

Începe Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română. În perioada 24-28 aprilie, Suceava va fi gazda Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română pentru clasele IX-XII, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Un total de 276 de elevi, însoțiți de 44 de profesori, vor da startul unei săptămâni pline de provocări și excelență în domeniul literar.

Festivitatea de deschidere va avea loc miercuri, 24 aprilie, în Aula Magna din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, începând cu ora 17:30.

Proba scrisă va fi susținută joi, 25 aprilie, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, iar vineri, la același centru de examen, se va desfășura proba orală.

Echipajul sucevean este compus din următorii elevi:

  • Tiron Alessia Maria (Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului),
  • Găitan Daria Alexia (Colegiul Național Ștefan cel Mare Suceava),
  • Solovăstru Georgiana (Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi Rădăuți),
  • Avram Teodora (Colegiul Național  Militar Ștefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc),
  • Vișovan Cosmin Dumitru (Colegiul Național  Militar Ștefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc),
  • Bogdan Andreea Eliza (Colegiul Național Petru Rareș Suceava),
  • Ursu Maria Monica (Colegiul Național Nicu Gane Fălticeni),
  • Plăcintă Alexia (Colegiul Național Petru Rareș Suceava),

Vezi și: Garda forestieră a confiscat lemn în valoare de 585.000 de lei.

Însoțiți de prof. Pintilei Mihaela.

Rezultatele frumoase din etapa precedentă a olimpiadei se datorează atât efortului, talentului acestor copii, cât și profesorilor coordonatori:

  • Apetri Adriana Alina, Murariu Iulia, Halip Beatrice, Pintilei Mihaela, Cîrstian Gheorghe, Bența Viorica.

Elevii vor avea parte și de activități recreative precum cea organizată în colaborare cu Casa de Poezie Light of ink. Poezie vie, unde va fi invitat prorectorul USV, prof. univ.dr. Mircea A. Diaconu.

În plus, participanții vor vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean și Mănăstirea Voroneț. Organizatorii și-au propus să-i introducă pe oaspeți în universul binecuvântat al Bucovinei și să le prezinte măcar câteva file din povestea acestui tărâm.

Cei mai buni dintre participanți vor fi răsplătiți cu premii în cadrul Festivității de premiere. Aceasta este programată pentru 27 aprilie, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, începând cu ora 16:30.

Întregul eveniment este coordonat de inspectorul școlar general, prof. Grigore Bocanci și de inspectorul școlar pentru limba și literatura română, prof. Mihaela Acatrinei.  

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!