Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: ÎPS Calinic a fost operat, i-a fost implantat un stimulator cardiac

ÎPS Calinic a fost operat, i-a fost implantat un stimulator cardiac. Șeful Clinicii de Cardiologie de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași a comunicat ieri că înaltul prelat a trecut cu succes de momentele critice. Asta în urma internării de urgență ca urmare a unei crize cardiace. ÎPS Calinic se află acum într-o stare foarte bună și respectă tratamentul de recuperare recomandat de medici. Luni seara, Preasfințitul Calinic a fost supus cu succes unei intervenții de implantare a unui stimulator cardiac bicameral. Unul de ultimă generație, la Institutul de Cardiologie din Iași.

Vezi și: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților face precizări privind starea de sănătate a IPS Calinic.

Specialiștii afirmă că procedura s-a desfășurat fără complicații, iar pacientul s-a recuperat. La controlul efectuat ieri dimineață, toate semnele indică faptul că inima funcționează în parametri normali. Vasele coronare sunt în stare perfectă, creând astfel condițiile pentru o evoluție favorabilă. În câteva zile, ÎPS Calinic urmează să fie externat și, cu excepția controalelor periodice necesare, va putea să-și reia activitatea ca de obicei.

Luni după-amiază, ÎPS Calinic a fost transferat cu un elicopter SMURD de la Suceava la Iași, după o sincopă. După investigații, s-a constatat că a suferit un bloc atrioventricular total, o disfuncție în conducerea impulsului electric responsabil pentru buna funcționare a inimii.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...