Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Mai mult de 50 de metri cubi de lemn confiscat

Suceava: Mai mult de 50 de metri cubi de lemn confiscat. Polițiștii din Suceava au continuat operațiunile de verificare și control ale transporturilor de material lemnos în aceste zile. Potrivit Poliției Județene Suceava, cooperarea cu toți factorii implicați în prevenirea și combaterea infracțiunilor silvice este crucială. În acest sens au fost organizate acțiuni integrate. De asemenea, Poliția Suceava menționează că a continuat colaborarea eficientă cu activiștii de mediu. Ceea ce a dus la confiscarea unui nou transport de material lemnos și la indisponibilizarea unui ansamblu de vehicule de tonaj mare.

Citește și: Protocol între Romsilva și Poșta Română pentru compensarea sumelor destinate lemnelor de foc

Transport ilegal de material lemnos de la Mușenița către Siret

Într-un incident specific, sâmbătă dimineața, polițiștii din Siret au fost alertați de către activistul de mediu Daniel Bodnar cu privire la un transport ilegal de material lemnos de la Mușenița către Siret. Echipajele de poliție au oprit pentru control o autoutilitară cu remorcă pe strada Lațcu Vodă din Siret. Și au identificat conducătorul auto, un bărbat din Brodina. Verificările au arătat că autoutilitara transporta lemn rotund de brad/molid și că documentele de transport nu erau în regulă (secțiunea START TRANSPORT din aplicație nefiind activată).

Ansamblul a fost condus la depozitul Lunca din comuna Zamostea pentru inventariere. Specialiștii din cadrul O.S. Adâncata au constatat că autoutilitara era încărcată cu 21,370 metri cubi de lemn rotund de molid, iar remorca cu 28,691 metri cubi, totalizând 50,061 metri cubi. În plus, consultarea carnetelor de inventariere a relevat că ansamblul de vehicule era încărcat cu 9,341 metri cubi mai mult decât era declarat în avize.

Întreaga cantitate de 50,061 metri cubi de lemn rotund de rășinoase a fost confiscată. Ansamblul de vehicule a fost indisponibilizat și transportat în custodie la sediul IPJ Suceava din comuna Stroiești. În acest caz, s-a întocmit un dosar penal pentru transportul ilegal de materiale lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, fără documente specifice de transport, conform Legii 46/2008 (Codul silvic modificat). Investigațiile sunt în curs de desfășurare de către polițiștii din Siret. Poliția din Suceava reiterează importanța respectării legislației silvice. Și anunță că vor continua acțiunile și controalele pentru identificarea și sancționarea celor care încalcă normele în vigoare.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...