Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

SUCEAVA: Ninsori abundente în mai multe zone. Blocaj pe DN 17

Ninsori abundente în mai multe zone ale județului Suceava. Un blocaj temporar s-a produs pe DN 17, pe sectorul cuprins între localitățile Ilișești și Păltinoasa, pe fondul ninsorilor abundente. Anunțul a fost făcut de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. 

„Echipele de deszăpezire ale DRDP Iași sunt prezente în teren, pe fondul avertizării Cod galben de ninsori și viscol, valabilă până mâine.
Circulați cu atenție și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă!”, a transmis DRDP Iași.  

Având în vedere precipitațiile preconizate pentru aceste zile, ISU Suceava a transmis câteva recomandări pentru șoferii care pornesc la drum în aceste condiții:

– Evitaţi pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică; dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;

– Asiguraţi-vă că sistemul de încălzire al autoturismului dumneavoastră funcţionează eficient;

–  Urmăriţi cu atenţie, la posturile radio/tv, buletinele meteorologice şi recomandările furnizate de autorităţile centrale şi locale;

– Este recomandat să vă porniți la drum cu rezervorul de combustibil plin;

– Păstraţi-vă în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile;

– Echipaţi-vă corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

citește și: VIDEO! A venit iarna la Iași! Cum arată prima zăpadă în județ

”Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate , pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” al județului Suceava sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență”, se arată în informarea transmisă de ISU Suceava. 

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei:

  • Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168
  • Dispecerat CNAIR:
    021.9360
    021.264.33.33
    021.264.33.34
  • TELVERDE – 0800.809.360
  • dispecerat@andnet.ro

decembrie 1, 2023

În ziua aniversării Zilei Naționale a României,...

noiembrie 30, 2023

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui îndeamnă operatorii...