Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Podul de peste râul Suceava de la Vicov va fi reabilitat 

Podul de peste râul Suceava de la Vicov va fi reabilitat. Este considerat unul dintre podurile vulnerabile din regiune din cauza multiplelor deficiențe structurale cauzate de intemperiile anterioare. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat peste 5 milioane de euro pentru această intervenție crucială. Mai mult decât atât, în prima parte a lunii următoare va avea loc licitația pentru serviciile de proiectare la etapele

  • PAC (proiect pentru autorizația de construire)
  • PT (proiect tehnic)
  • AT (asistență tehnică)

însoțite de execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Reabilitare pod pe DN 2E, peste râul Suceava la Vicovu de Sus”.

Termenul limită de depunere a ofertelor este pe 15 ianuarie, iar suma maximă acceptată este de 22.194.911 de lei.

Vezi și: Numărul cazurilor înregistrate la UPU a atins un nivel record.

Conform cerințelor din documentația licitației elaborate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, durata contractului este de 18 luni, dintre care 6 luni sunt alocate proiectării și 12 luni execuției lucrărilor. Asistența tehnică este prevăzută pentru întreaga perioadă de execuție, până la recepționarea finală a lucrărilor, fără observații.

Podul peste râul Suceava, construit în 1954, având clasa de încărcare I, are o lungime de 130 de metri cu cinci deschideri și o lățime totală de 9 metri, din care 7 metri sunt destinați circulației rutiere, iar restul reprezintă trotuarele. Cu toate acestea, benzi înguste și alte aspecte structural-constructive au ridicat semne de întrebare cu privire la siguranța sa. Cu traficul intensificat așteptat pe drumul național respectiv, necesitatea reabilitării devine o prioritate pentru comunitatea locală și nu numai, având în vedere deja creșterea traficului după deschiderea PTF Vicov-Crasna.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...