Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Poliția anunță că a reținut 55 de permise și a aplicat peste 600 de amenzi


Poliția anunță că a reținut 55 de permise și a aplicat peste 600 de amenzi. În scopul reducerii numărului și gravității accidentelor rutiere, polițiștii din județul Suceava au desfășurat o serie de operațiuni specifice în perioada 8 – 10 martie 2024. Acțiunile s-au concentrat pe identificarea și sancționarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Dar și acțiuni precum depistarea celor care depășesc limita legală de viteză. În etapele incipiente ale acțiunii, s-a utilizat radarul pentru monitorizarea vitezei. În intervalul 20:00 – 03:00, s-a intensificat controlul pentru identificarea conducătorilor auto sub influența alcoolului sau drogurilor interzise. În paralel, polițiștii au folosit aparate de măsurare a vitezei de tip laser pentru o monitorizare mai eficientă a traficului.

Rezultatele operațiunii au fost semnificative: s-au aplicat 606 sancțiuni contravenționale, însumând un total de 306.600 lei. În plus, au fost reținute 55 de permise de conducere și confiscate 28 de certificate de înmatriculare pentru diverse abateri în trafic.

Vezi și: Soldați ucraineni au fost agresați cu topoarele în apropierea frontierei cu România.

Politia Suceava subliniază că astfel de operațiuni vor continua și în viitor, deoarece siguranța rutieră rămâne o prioritate supremă. În acest context, șoferii sunt îndemnați să respecte întotdeauna limita legală de viteză. Să se conformeze semnelor și indicatoarelor rutiere, și să ajusteze viteza de deplasare în funcție de condițiile de drum.

De asemenea, polițiștii atrag atenția asupra modificărilor legislative conform cărora conducătorii auto implicați în accidente rutiere cu consecințe fatale, sub influența alcoolului sau drogurilor, vor fi pedepsiți cu închisoare efectivă. Este subliniat pericolul consumului de alcool și droguri înainte de a conduce, deoarece aceste substanțe reduc capacitatea de reacție și precizia mișcărilor, având un impact negativ asupra abilităților de conducere.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...