Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Primăria din Vicovu de Sus are un proiect de 8.000.000 Euro

Primăria din Vicovu de Sus are un proiect de 8 milioane de euro pentru rețeaua de gaz metan. Anul 2024 se anunță a fi un an plin de investiții în orașul Vicovu de Sus, cu mai multe proiecte în valoare de zeci de milioane de euro, demarate în timpul mandatului primarului Vasile Iliuț și care urmează să fie puse în practică în acest an.

Unul dintre cele mai importante proiecte vizează aducerea conductei de gaz metan în oraș, având o valoare de 8 milioane de euro și fiind elaborat în colaborare cu localitățile Mușenița, Bilca și Vicovu de Jos. „Aici am avut sprijin total din partea conducerii Consiliului Județean, care s-a implicat în alocarea acestor fonduri pentru Asociația de Dezvoltare Intracomunitară, în care Vicovu de Sus este lider de proiect pentru aducerea gazului metan”, a adăugat primarul Vasile Iliuț.


Vezi și: Stații de reîncarcare pentru autoturismele electrice, la Bârlad.

În acest an, vor începe lucrările de asfaltare pe o distanță de 18 kilometri de drumuri

Trotuarele și piste de biciclete din oraș vor fi extinse. De asemenea, se planifică reabilitarea podului care leagă localitățile Laura și Putna și construcția centurii ocolitoare a orașului. Aceste proiecte trebuie finalizate până în toamnă.

Printre altele, Vasile Iliuț intenționează să modernizeze piața orașului, să deschidă un centru de colectare a deșeurilor cu participarea voluntarilor, să pună în funcțiune o grădiniță cu program prelungit și casa de cultură din centrul orașului.

În acest an, se vor reabilita opt unități de învățământ, echipate cu echipamente de ultimă generație. De asemenea se va reabilita un teren de fotbal cu gazon sintetic. Acesta va fi amenajat pentru echipa nou înființată CS Vicovu de Sus. Vor continua extinderea rețelei de apă și canalizarea pe o lungime de 70 de kilometri. Totodată se va amenaja și un parc fotovoltaic în zona Laura și achiziționarea de microbuze și autobuze electrice.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!