Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Primăria se confruntă în continuare cu provocări legate de străzile neasfaltate

Primăria se confruntă în continuare cu provocări legate de străzile neasfaltate. În municipiul Suceava există aproximativ 30 de străzi neasfaltate, iar 15 dintre acestea se află într-o situație incertă. În acest an, este planificată asfaltarea a 12 dintre aceste străzi, cele mai multe fiind în Burdujeni sat. Cu toate acestea, strada Traian Popovici din zona Laniște nu va fi inclusă în acest plan. Primarul a explicat că există probleme legate de proprietate. Obținerea avizului Poliției Rutiere și a celui de la ISU a fost dificilă din cauza lățimii străzii. Aceasta este de numai 2,5 metri în partea de intrare din strada Eroilor.

Întrebarea de ce nu s-a acordat avizul în cazul unei intervenții de urgență, cum ar fi necesitatea accesului mașinilor de pompieri, a fost clarificată de primar. Avizul se acordă pentru lucrările de asfaltare, iar strada trebuie să îndeplinească anumite caracteristici pentru a primi aprobările necesare.

Vezi și: Moșia primarului Balan: drumuri pline de noroi într-o zonă rezidențială de lux.

Problemele legate de proprietate în cazul străzii Traian Popovici durează de cel puțin cinci ani. Deși s-a format un grup de lucru, situația nu s-a rezolvat încă. Cu toate că s-au încercat alte soluții, acestea nu au fost suficiente, deoarece strada este principala rută de tranzit din zona Laniște.

În total, municipiul Suceava are aproximativ 30 de străzi neasfaltate, dar 15 dintre acestea sunt într-o situație incertă, inclusiv strada Traian Popovici. Aceste străzi au fost create de dezvoltatorii imobiliari și nu sunt proprietatea publică, ceea ce complică procesul de asfaltare.

În concluzie, anul acesta, vor beneficia de asfaltare străzile din Burdujeni sat, printre acestea numărându-se: Dobrilă Eugen, Ştefan Luchian, Lev Tolstoi, Eternității, Nicolae Grigorescu, Decebal, precum și alte străzi din cartierul Ițcani și zona Aleea Dumbrăvii.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...