Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Primarul în funcție la Suceava a renunțat la candidatură

Primarul în funcție la Suceava a renunțat la candidatură. Actualul primar al municipiului Suceava, Ion Lungu, de altfel cel mai longeviv primar, a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat la conducerea primăriei. Decizia sa a fost făcută publică în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Suceava. Eveniment la care au participat președintele Organizației Județene a PNL, Gheorghe Flutur, precum și alți membri importanți ai partidului. În deschiderea conferinței, Gheorghe Flutur a subliniat că decizia de a susține o nouă candidatură pentru funcția de primar vine după analize atente și mai multe discuții politice.

Propunerea PNL se bucură și de sprijinul lui Ion Lungu

Lucian Harșovschi, actualul viceprimar al Sucevei și prim-vicepreședinte al organizației municipale PNL, a fost desemnat drept candidatul propus de partid pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Această alegere vine în urma unei cereri transmise de Harșovschi către președintele organizației municipale PNL Suceava, Ion Lungu, și Biroului Politic Județean al PNL Suceava. Născut în 1982, Lucian Harșovschi este un economist cu experiență în administrația publică locală.

Vezi și: Contoare inteligente de gaz cu fonduri europene.

Absolvent al Colegiului Tehnic “Petru Mușat” din Suceava și al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava, Harșovschi a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Suceava în mai multe mandate, începând din 2008. Procedura de desemnare a candidaților pentru alegerile locale și europarlamentare este în plină desfășurare în cadrul PNL Suceava. Candidații pentru funcția de primar și de consilieri locali urmează să depună cererile până pe 20 martie. Asta la organizațiile locale ale PNL. Ulterior, candidaturile vor fi avizate în cadrul ședințelor extraordinare ale Comitetelor de Coordonare Locale. Vor fi supuse aprobarii Colegiului Director Județean Suceava al PNL Suceava, programat pentru data de 27 martie 2024.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.