Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Primarul Vatra Moldoviței a fost găsit vinovat de abuz în serviciu și condamnat la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare

Primarul comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, a fost judecat și condamnat de Curtea de Apel Suceava. Pedeapsa este de doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Conform anchetatorilor, Saghin ar fi achiziționat mobilier pentru căminele culturale din satele Paltinu și Ciumârna fără a organiza o licitație. Acestea fiind la prețuri mult mai ridicate decât cele practicate pe piață. Achiziția de 315 mese și 80 de scaune ar fi fost realizată printr-o firmă intermediară. Costul total depășea pragul de 30.000 de euro, necesitând o procedură licitațională conform legislației în vigoare.

Citește și: Vandalism în autobuzele operatelor de CTP Iași

În cadrul procesului, s-a constatat că primarul a evitat organizarea licitației. Acesta a preferat să negocieze direct cu o anumită firmă. Acest lucru a dus la achiziționarea bunurilor la prețuri exagerat de mari comparativ cu cele din piață. În urma investigațiilor, s-a stabilit că existau alte companii competente în domeniu, dar nu au fost luate în considerare în procesul de achiziție.

În același dosar, Lucian Chichifoi, consilier la Centrul de Informare și Promovare Turistică, a fost condamnat la aceeași pedeapsă cu suspendare. În schimb, Anca Gabriela Matei, consilier juridic la primăria Vatra Moldoviței, a fost achitată deoarece fapta nu se încadra în prevederile legale ale infracțiunii.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...