Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Primul tronson al Autostrăzii Nordului, proiectul centurii Humorului, a primit avizul favorabil de la Ministerul Transporturilor

Primul tronson al Autostrăzii Nordului, proiectul centurii Humorului, a primit avizul favorabil de la Ministerul Transporturilor. Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat că proiectul privind construcția Variantei de Ocolire Gura Humorului, parte a Autostrăzii Nordului. Acesta a primit avizul favorabil în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Planul include caracteristici precum:

o lungime de 10 km,

  • 2 benzi pe sens
  • 2 noduri rutiere
  • 8 poduri și pasaje
  • 13 podețe și iluminat public

Varianta de Ocolire Gura Humorului, care face parte din Lotul 3 al Drumului Expres Baia Mare – Suceava, va fi construită la nivel de drum de mare viteză și va traversa unitățile administrativ-teritoriale Gura Humorului, Frasin și Păltinoasa. Prin implementarea acestui proiect, se urmărește reducerea timpului de tranzit pe DN17 (E576) în orașul Gura Humorului, descongestionarea traficului la intrările și ieșirile din oraș, îmbunătățirea circulației de tranzit național pentru mărfuri și persoane.

Vezi și: Mega-proiect imobiliar în Burdujeni.

Finanțarea proiectului este asigurată prin fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în cadrul Programului Transport.

Scrioșteanu a subliniat că descentralizarea proiectelor de infrastructură de transport către autoritățile locale a fost inclusă în strategia Programului Investițional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în România. Astfel, Varianta de Ocolire Gura Humorului este un exemplu de parteneriat și colaborare între CNAIR și CJ Suceava.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...