Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Proiect de digitalizare la Spitalul Clinic Județean de Urgență

Proiect de digitalizare la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a fost obținut un proiect valorând aproape 1.000.000 de euro. Asta pentru digitalizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență. Proiectul urmărește implementarea unor module informatice și dotarea cu echipamente specializate. Având ca scop furnizarea rapidă a informațiilor esențiale pentru personalul medical și pacienți. Această inițiativă este parte a unui efort mai amplu de modernizare a sistemului de sănătate local. Acesta reflectând angajamentul continuu pentru îmbunătățirea infrastructurii și calității serviciilor medicale.

Proiectul are ca obiectiv principal furnizarea de module informatice pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, începând cu digitalizarea fișelor pacienților, incluzând istoricul bolilor, tratamentul anterior și recomandări pentru viitor. Acesta implică dotarea cu computere specializate, 125 de terminale mobile tip tabletă utilizate de asistenți pentru identificarea pacienților și transmiterea informațiilor către un server central, precum și dotarea blocurilor operatorii cu calculatoare speciale. Scopul final este de a oferi informații esențiale în cel mai scurt timp posibil pentru a permite intervențiile eficiente ale personalului medical.

Vezi și: Candidați respinși la Spitalul Clinic Județean.

De asemenea, proiectul include și înființarea unui chioșc digital interactiv, unde pacienții sau aparținătorii desemnați pot accesa fișa cu diagnosticul și recomandările, precum și informații despre pacient, folosind un cod personal. Acest lucru reprezintă o abordare modernă și eficientă în furnizarea de servicii medicale.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...