Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Protest al judecătorilor Curții de Apel Suceava

Judecătorii Curții de Apel Suceava, reuniți în adunarea generală joi, 14 decembrie 2023. Aceștia au luat în unanimitate decizia de a susține scrisoarea deschisă. Scrisoarea a fost trimisă Guvernului României de președinții curților de apel din țară. Desigur, alături de punctul de vedere exprimat de Consiliul Superior al Magistraturii împotriva adoptării OUG privind măsurile fiscale și bugetare. Acestea au fost propuse pentru consolidarea fiscală și combaterea evaziunii fiscale, alături de modificările aduse unor acte normative și prorogarea unor termene.

Citește și ApaVital achiziționează 240 de tone de cărbune activ destinate Stației de Tratare Chirița

În plus, Adunarea generală a judecătorilor Curții de Apel Suceava a decis să adopte o formă de protest împotriva propunerilor din proiectul OUG menționat. Care doresc amânarea și judecarea cauzelor începând cu data de 14 decembrie 2023. Excepție fac cazurile cu caracter urgent. Toate acestea până la adoptarea unor măsuri care să respecte hotărârile judecătorești și actele administrative legate de drepturile salariale.Top of Form:

”În funcție de soluțiile legislative ce se vor adopta cu privire la statutul magistratului, va fi convocată o nouă Adunare generală. Aceasta va trebui să decidă cu privire la continuarea sau încetarea protestului”. Se arată într-un comunicat transmis de Biroul de informare și relații publice al Curții de Apel Suceava.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...