Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Spitalul județean condamnat la plata a 650.000 de euro

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost condamnat miercuri, 6 decembrie, la plata unei amenzi penale de 1.260.000 de lei. Asta înseamnă aproximativ 253.000 de euro, precum și daune morale în valoare totală de 650.000 de euro. Aceste sancțiuni într-o primă sentință privind celebrul caz al celor trei bebeluși morți în 2016 după ce au contractat infecții nosocomiale în spitalul sucevean.

În 2016, trei copii abia născuți au murit la spitalul din Suceava într-un interval de 7 luni. Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a deschis un dosar care a fost trimis în judecată și în care s-au constituit trei părți civile: părinții și sora micuțului Alexandru Teodor Manea. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Citește și despre: Muzeul de Științe Naturale la un pas de marea deschidere.

Despre răspândirea infecțiilor în Spitalul Județean Suceava, expertiza susține că

„există o legătură de cauzalitate între contaminarea mediului de spital cu microorganisme cu potențial nosocomial. Aceasta ca rezultat al neluării măsurilor de dezinfecție a coloanei de apă de către administrația Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava și infectarea celor doi nou-născuți, stabilindu-se că infectarea celor doi cu bacteria Pseudomonas aeruginosa s-a realizat în secțiile spitalului”.

Concluziile IML Iași mai detaliază că unul dintre micuți, Teodor Alexandru Manea, a fost infectat cu trei germeni. E vorba despre Pseudomonas aeruginosa (piocianic), Streptococ beta hemolitic și Klebsiella pneumoniae. Cauza morții a fost septicemia cu meningită purulentă și insuficiență respiratorie acută, iar medicii punctează că aceasta putea fi declanșată de oricare dintre germeni, „extrem de agresivi pentru nou-născut”.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

februarie 9, 2024

La finele anului precedent, în județul Vaslui,...

februarie 9, 2024

4,5 milioane de lei finanțare pentru sport....