Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Tronsonul Pașcani – Suceava al autostrăzii A7, pe ordinea de zi a Consiliului Tehnico-Economic din cadrul CNAIR

Tronsonul Pașcani – Suceava al autostrăzii A7, pe ordinea de zi a Consiliului Tehnico-Economic din cadrul CNAIR. Aprobarea proiectului tronsonului Pașcani – Suceava al autostrăzii A7 este așteptată cu nerăbdare. Atât locuitorii din această zonă, cât și de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Aceasta reprezintă un pas crucial către declanșarea procedurilor de licitație pentru proiectarea și execuția a 61,97 km de autostradă. Aceasta va traversa zonele de nord-vest ale municipiului Pașcani și va trece prin localitățile:

  • Tătăruși, Tudora, Dolhasca, Liteni, Dumbrăveni, Salcea și Suceava

Acest tronson de autostradă, care se întinde pe teritoriul a trei județe – Iași, Botoșani și Suceava – va fi echipat cu 5 noduri rutiere. Va include 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri. Cuprinde și două seturi de parcări perechi de scurtă durată, două seturi de parcări pentru spații de serviciu și două centre de întreținere și coordonare.

Vezi și: Amenzi pentru lipsa de responsabilitate!

Valoarea totală a proiectului se ridică la 7,78 miliarde de lei. Aproximativ 1,56 miliarde de euro, și va fi finanțată din fonduri europene prin intermediul Programului Operațional de Transport. Președintele Consiliului Județean Suceava a subliniat eforturile și colaborarea între autoritățile locale și centrale în vederea realizării acestui proiect vital pentru dezvoltarea infrastructurii regionale. Astfel, se estimează că în prima parte a anului 2024, ambele loturi ale autostrăzii A7 vor fi pregătite pentru licitația de proiectare și execuție, iar acest lucru aduce optimism cu privire la perspectivele de dezvoltare ale regiunii.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...