Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Un preot a împiedicat desfășurarea unei ceremonii de înmormântare

Un preot a împiedicat desfășurarea unei ceremonii de înmormântare. Un preot ortodox din județul Suceava se află în curs de investigare penală după ce, în ziua de duminică, a adoptat o poziție radicală, întinzându-se la sol în fața porții unui cimitir pentru a bloca desfășurarea unei ceremonii de înmormântare.

Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, Ionuț Epureanu, incidentul a avut loc în localitatea Gura Solcii. Preotul ortodox în cauză s-a opus desfășurării slujbei de înmormântare conform ritului penticostal pentru un bărbat ortodox.

Vezi și: Un individ a distrus geamurile clădirii Stării Civile.

„În cursul acestei zile, la cimitirul comun din Gura Solcii, unde sunt înhumați cetățenii de toate confesiunile, urma să fie înmormântat un bărbat ortodox. Acesta având rude penticostale. Anterior, familia bărbatului a solicitat preotului paroh să permită slujba de înmormântare după ritul penticostal. Plătind taxele corespunzătoare și având acordul preotului ortodox. Cu toate acestea, în ziua înmormântării, preotul ortodox s-a plasat intenționat la sol în fața porții cimitirului pentru a bloca accesul cortegiului funerar”. Acestea au fost declarațiile purtătorul de cuvânt al IPJ.

Poliția a intervenit în mod gradual și condescendent pentru a soluționa conflictul. Aceșria au reușit să îndepărteze preotul care bloca accesul vehiculului funerar. Preotul în cauză este acum subiect de investigație penală pentru infracțiunea de împiedicare a exercitării libertății religioase.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...