Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Vatra Dornei se află pe locul doi în clasamentul Top 10 destinații din România pentru vacanțe și concedii

Vatra Dornei se află pe locul doi în clasamentul Top 10 destinații din România pentru vacanțe și concedii. Pe primul loc se află localitatea Rimetea din județul Alba, un sat ardelean remarcabil care a fost distins în 1999 cu prestigiosul premiu „Europa Nostra” pentru frumusețea sa arhitecturală și culturală. Acesta fiind singurul sat rural românesc recompensat de Comisia Europeană pentru conservarea patrimoniului.

Vatra Dornei ocupă locul al doilea în acest clasament

Aceasta este recomandată de Ștefan Baciu, redactor la Radio România Internațional și președinte al Clubului Presei de Turism – FIJET România. Stațiunea Vatra Dornei este prezentată ca o destinație ideală pentru cei care doresc să se bucure de tratamente balneare sau să petreacă o vacanță activă, indiferent de sezon. Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” este o atracție deosebită care merită vizitată pentru contribuția sa la istoria localității și la peisajul turistic al României.

Vezi și: Flutur anunță suplimentarea zborurilor către București.

  • Pe locul trei se află Borsec
  • Jurilovca pe locul patru
  • Sulina pe cinci
  • Iași pe șase
  • Vânători-Neamț pe șapte
  • Grădiștea de Munte pe opt
  • Timișoara pe nouă
  • Târgu Mureș pe zece

Clubul Presei de Turism – FIJET România a lansat un proiect pentru a evidenția locuri deosebite din țară, care se remarcă prin atracțiile turistice și eforturile comunităților locale. Topul FIJET România pentru anul 2024 include recomandări de obiective turistice ce merită vizitate în week-end-uri, vacanțe și concedii.

Această inițiativă este promovată la Târgul de Turism al României de la Romexpo, unde Clubul Presei de Turism – FIJET România va avea un stand și va organiza o gală-eveniment în perioada 15-18 februarie a.c. pentru a promova și mai mult destinația Vatra Dornei și celelalte locuri din topul FIJET România. Informații detaliate despre destinațiile din Top 10 FIJET sunt disponibile pe site-ul și pe pagina de Facebook FIJET Romania – Clubul Presei de Turism.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!