Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: 247 de ani de concediu medical

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că sunt medici care eliberează o cantitate considerabilă de concedii medicale și că verificările ar trebui să se concentreze asupra lor pentru a evalua justificarea acestor concedii. La nivelul județului Vaslui, numărul certificatelor de concediu medical și al zilelor acordate rămâne ridicat, conform datelor furnizate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. În primele cinci luni ale anului trecut, 2622 de cereri de recuperare au fost depuse de către persoanele juridice. În același interval, au fost înregistrate 90.422 de zile de concediu medical acordate în județul Vaslui. Ceea ce indică o medie lunară de 18.000 de zile de concediu medical.

Ministrul Sănătății a anunțat că se vor intensifica controalele la cabinetele medicilor care eliberează un număr mare de concedii medicale. Acesta a subliniat importanța verificării pentru a evalua dacă aceste concedii sunt justificate din punct de vedere medical. Potrivit lui Rafila, primele patologii pentru care s-au eliberat concedii medicale sunt afecțiunile coloanei vertebrale și infecțiile respiratorii.

În primele cinci luni ale anului trecut, vasluienii au beneficiat de 247 de ani de concediu medical, conform datelor furnizate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui. În această perioadă, s-au acordat 2.622 de cereri de recuperare pentru indemnizații suportate din bugetul FNUASS. Plățile efectuate au totalizat 15.461.148 lei. Concediile medicale au fost cele mai frecvente în luna martie, când au fost înregistrate 3.591 de cereri, totalizând 22.067 de zile de concediu. În total, în primele cinci luni ale anului trecut, au fost înregistrate 14.128 de cereri de concediu medical. Cu un total de 90.422 de zile suportate din bugetul FNUASS.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!