Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: 61 de milioane de lei pentru modernizarea drumului județean Tanacu – Zgura

Vaslui: 61 de milioane de lei pentru modernizarea drumului județean Tanacu – Zgura. Proiectul de „Reabilitare și modernizare DJ 244K: DN 24 (Muntenii de Sus) – Tanacu – Bălțați – Leoști – Oltenești – Zgura” va beneficia de finanțare din Programul „Anghel Saligny”. Din fonduri externe nerambursabile și alte surse de finanțare. Din totalul sumei estimate la peste 61 de milioane de lei, 22,5 milioane de lei provin de la bugetul de stat. Acest obiectiv de investiții este inclus în „Lista obiectivelor de investiții finanțate prin Programul Anghel Saligny” pentru județul Vaslui. Cu o valoare de 22.516.867 lei.

Finanțarea proiectului va fi asigurată din bugetul local al județului Vaslui și din bugetul de stat. Din bugetul de stat, prin Programul Anghel Saligny, se vor aloca 22.516.867 lei. Iar din bugetul local al județului Vaslui se vor utiliza 1.340.481 lei, pentru categoriile de cheltuieli finanțate de la nivel local. Diferența de 37.897.860 lei, care reprezintă valoarea necesară pentru implementarea completă a proiectului, va fi acoperită din fonduri guvernamentale, fonduri externe nerambursabile sau alte surse de finanțare, în limita resurselor disponibile.

Conform criteriilor de selecție din cadrul Programului „Anghel Saligny”, în județul Vaslui, au fost aprobate 134 de obiective de investiții din totalul celor 178 de solicitări primite. Valoarea totală a proiectelor aprobate se ridică la aproximativ 1.444.627.056 lei. Ceea ce reprezentă aproximativ 58% din suma totală a tuturor solicitărilor de finanțare.

Programul „Anghel Saligny” dispune de un buget alocat pentru următorii șapte ani. Valoarea fiind de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Acest program operează conform unui model similar cu PNDL. Însă cu câteva diferențe în ceea ce privește depunerea proiectelor, realizarea investițiilor și decontarea cheltuielilor.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...