Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectul de restaurare a Palatului Copiilor

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectul de restaurare a Palatului Copiilor. Procedura simplificată de achiziție pentru restaurarea clădirii în care își desfășoară activitatea Palatul Copiilor Vaslui a ajuns la finalizare, cu desemnarea câștigătorului licitației. În curând, lucrările vor începe, având un deviz al proiectului de restaurare evaluat la 14,8 milioane de lei.

Proiectul, intitulat „Continuare lucrări de intervenţie conform proiect tehnic nr. 20/2008 – Palatul Copiilor Vaslui”, a obținut autorizația de construire. A fost planificat pentru a contracara starea avansată de degradare a clădirii, care acum este clasificată ca monument istoric de categoria A.

Clădirea Palatului Copiilor Vaslui suferă de o degradare avansată. Continuarea lucrărilor de reparații este considerată o necesitate vitală la nivel local.

citește și: Dispar coșurile de gunoi de pe stâlpi. Salubris va amplasa containere în fiecare intersecție din municipiu

Clădirea, denumită și Casa Mavrocordat, este situată pe bulevardul principal al orașului și este compusă dintr-un corp central și două aripi laterale. Construcția, finalizată în 1892, reprezintă un exemplu al stilului eclectic din sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Fostul Palat Mavrocordat a fost achiziționat de Ministerul Apărării Naționale în 1934 pentru instalarea Cercului Militar al Garnizoanei Vaslui și este acum administrat de Palatul Copiilor Vaslui.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...