Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: AJOFM oferă noi cursuri de formare profesională gratuite


Vaslui: AJOFM oferă noi cursuri de formare profesională gratuite. În luna aprilie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui va organiza cursuri de formare profesională în diverse domenii pentru locuitorii din Vaslui în căutarea unui loc de muncă. Aceste cursuri gratuite vor viza ocupațiile de agent de securitate, lucrător comercial, ajutor de bucătar și îngrijitor bătrâni la domiciliu. Persoanele șomeri înregistrate la AJOFM Vaslui se pot înscrie pentru a participa la aceste programe în luna aprilie.

Cheltuielile pentru organizarea și desfășurarea cursurilor, inclusiv pentru analizele medicale necesare fiecărei meserii, sunt suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Pentru cei care trebuie să facă naveta pe durata cursului, se va deconta costul abonamentelor sau a biletelor de transport.

Citește și: AJOFM Iași oferă cursuri de recalificare în meserii noi căutate în 2024

Conform precizărilor AJOFM, un șomer este o persoană care îndeplinește criteriile stabilite de lege, fiind disponibilă pentru muncă și în căutarea unui loc de muncă. Cei interesați să se înscrie în evidența agenției în vederea obținerii unui loc de muncă și pentru a participa la programele active oferite, precum informare, consiliere, medierea muncii, formare profesională etc., trebuie să se prezinte la sediile ALOFM Vaslui, Bârlad sau Huși, cu documentele necesare conform cerințelor specificate de AJOFM.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...