Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Al doilea drum strategic va modifica radical structura bugetului județului 

Consiliul Județean Vaslui este în procesul de elaborare a celui de-al doilea drum strategic. După depunerea proiectului și semnarea contractului de finanțare, acesta va fi inclus în lista investițiilor. Abia atunci, ponderea alocărilor pentru dezvoltare din bugetul local al județului Vaslui va depăși ponderea alocărilor pentru funcționare.

Acest proiect va schimba distribuția fondurilor bugetare la nivelul județului Vaslui. În prezent, investiția nu este inclusă în bugetul local, dar odată ce ghidul de finanțare va fi disponibil și contractul de finanțare va fi semnat, proiectul va fi integrat în lista investițiilor. Valoarea totală a investiției este de 92 de milioane de lei.

Vezi și: Începe proiectarea pentru prima secțiune din Autostrada A8.

În prezent, proiectul este inclus în buget numai în ceea ce privește veniturile, cu suma de 598.107 lei, care reprezintă sumele încasate pentru serviciile de proiectare și taxele și avizele emise până în prezent.

Proiectul „Axa rutieră strategică Sud – Vest a județului Vaslui” are ca obiectiv modernizarea unor drumuri județene: (DJ 243A) și (DJ 243). Aceste drumuri prezintă numeroase probleme, cum ar fi gropi, șanțuri colmatate, asfalt plombat și denivelări. Finanțarea proiectului va proveni atât din bugetul local al județului Vaslui, cât și din Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027.

Implementarea acestui proiect va conduce la creșterea traficului rutier pe traseul modernizat, datorită îmbunătățirii parametrilor tehnici ai sistemului rutier. De asemenea, va contribui la reducerea timpului și costurilor de transport al mărfurilor și călătorilor, facilitând accesul populației la servicii publice de calitate oferite de municipiile Vaslui, Bârlad, Galați și Bacău.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...