Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Bani puțini pentru întreținerea drumurilor

Bani puțini pentru întreținerea drumurilor. Consiliul Județean (CJ) Vaslui a decis să repartizeze egal TVA-ul pentru finanțarea cheltuielilor legate de drumurile județene și comunale în acest an. Astfel, fiecare Unitate Administrativ-Teritorială (UAT) a primit o sumă totală de 40.000 de lei. Asta cu excepția a 11 comunități care înregistrează plăți restante pentru lucrările efectuate pe drumurile comunale în anul 2023.

Vezi și: Suma restantă a subvențiilor acordate pentru angajarea șomerilor va fi plătită.

Vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan, a declarat că diferența de 14.900.000 de lei va fi direcționată către județul Vaslui. Folosindu-se pentru a acoperi cheltuielile de întreținerea drumurilor, reparații și deszăpezirea celor peste 1.000 de kilometri de drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean. Aceste sume au ca scop sprijinirea funcționării instituțiilor publice și implementarea proiectelor destinate dezvoltării localităților.

Pentru perioada 2025-2027, repartizarea fondurilor din TVA și impozitul pe venit va urma legislația în vigoare, iar sumele estimate pentru această perioadă au fost comunicate de Administrația Finanțelor Publice Vaslui.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...