Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Bugetul municipiului, pentru 2024, este de 493 milioane de lei

Proiectul de buget al municipiului Vaslui pentru anul 2024 se află în etapa de consultare publică. Conform acestuia, bugetul general al municipiului Vaslui pentru 2024 este de 493,2 milioane de lei. Înregistrând o creștere de 30,5% față de anul precedent. Din această sumă, 287,5 milioane de lei reprezintă bugetul pentru dezvoltare (58%). În timp ce 205 milioane de lei (42%) reprezintă bugetul de funcționare. Fondurile europene și naționale au o contribuție semnificativă în cadrul bugetului de dezvoltare al municipiului.

Proiectul de buget a fost publicat pe 12 ianuarie pe site-ul primăriei. Se află în faza de consultare publică conform legislației în vigoare. Cetățenii interesați pot trimite propuneri, sugestii și opinii până la data de 29 ianuarie, la adresa Primăriei municipiului Vaslui, str. Spiru Haret, nr. 2, Vaslui.

Propunerile pot fi transmise și prin Registratură la sediul primăriei Vaslui sau la adresa de email pmv@primariavaslui.ro.

Printre proiectele de investiții planificate pentru anul în curs se numără construirea unei creșe la Gura Bustei, reabilitarea străzii Decebal, modernizarea străzilor din Moara Grecilor și Viisoara. De asemenea, sunt prevăzute lucrări de infrastructură rutieră, cum ar fi parcarea pe strada Maresal Constantin Prezan și modernizarea străzilor din cartierul Filaturii. Bugetul anului 2024 cuprinde și fonduri destinate expertizei tehnice pentru o pasarelă pietonală în zona gării, proiectului de demolare a cinematografului Modern și achiziționării de mobilier stradal pentru stațiile de autobuz și parcuri.

În Vaslui: 7.051 de beneficiari de venit minim garantat.

Primăria Vaslui are în vedere, de asemenea, proiecte precum extinderea rețelei de apă și canalizare în zonele Moara Grecilor, Viisoara, Rediu și Filaturii, amenajarea unui centru de activități pentru tineret în punctul termic de pe strada Smârdan, construirea unei cantine și a unui centru rezidențial pentru persoane fără adăpost. Bugetul total pentru dezvoltare este de 287,5 milioane lei, iar cel pentru funcționare a crescut de la 182,7 milioane lei în 2023 la 205,7 milioane lei în 2024.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...