Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Cele trei spitale, fără autorizație ISU

Cele trei spitale, fără autorizație ISU. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Vaslui au desfășurat controale constante la unitățile sanitare, iar rezultatele au condus de fiecare dată la aplicarea unor sancțiuni. Deoarece au insistat asupra respectării legilor, funcționarii ISU Vaslui au fost adesea acuzați de rea credință sau de inflexibilitate excesivă. Deși ISU Vaslui a anunțat public disponibilitatea de a oferi consultanță tehnică de specialitate, aceste acțiuni au fost interpretate greșit.

Spitalul din Bârlad este format din cinci corpuri, însă doar unul dintre acestea este autorizat. Celelalte corpuri nu necesită autorizare momentan. Acestea fiind clădiri vechi care nu au fost reabilitate sau modernizate, cerințele de autorizare nu se aplică.

Vezi și: Taxă specială pentru autorizația de construire.

Un raport al Curții de Conturi, transmis Președinției, Parlamentului, Guvernului și Ministerului Sănătății, oferă o perspectivă alarmantă asupra sistemului spitalicesc din România. Acest document analizează în detaliu managementul resurselor umane și infrastructurii spitalicești în perioada 2014-2021 și are 64 de pagini. Cifrele prezentate de Curtea de Conturi sunt îngrijorătoare. Evidențiind faptul că în rețeaua spitalicească publică nu s-a construit nicio unitate sanitară nouă în perioada menționată, cu excepția a două cazuri.

68 din cele 368 de spitale își desfășoară activitatea în clădiri construite înainte de anul 1900. Aici se include și Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad.

Managerul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a fost solicitat să ofere detalii privind neautorizarea spitalului de către ISU. Acesta a menționat că secțiile spitalului funcționează în mai multe locații din municipiul Bârlad, iar din acest motiv nu este obținută autorizația de securitate la incendiu pentru întreaga unitate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...