Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: „Donează sânge! Fii erou”, o nouă campanie pentru donarea de sânge

În județul Vaslui începe o campanie pentru donarea de sânge, având în vedere necesitatea din spitalele din întreaga țară. Centrul de Transfuzie din Bârlad primește donatori până vineri în cadrul proiectului „Donează sânge! Fii un erou”, inițiat de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca, în colaborare cu Ministerul Sănătății și Institutul Național de Transfuzie Sanguină.

Se face un apel către oameni să se prezinte în număr cât mai mare, deoarece cererea de sânge este critică nu doar în Vaslui, ci și în alte zone. Violeta Nistor, șefa Centrului de Transfuzie Sanguină din Bârlad, subliniază importanța creșterii numărului de donatori, explicând că, deși în cazuri urgente comunitățile și familiile se mobilizează, numărul donatorilor fideli a scăzut considerabil.

Citește și Primăria Victoria alocă fonduri pentru a realiza un centru de colectare a deșeurilor

Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cea mai mare unitate spitalicească din zonă, se confruntă cu nevoia crescută de sânge pentru intervențiile chirurgicale complexe. Astfel contribuția oricărui donator este absolut necesară.

Ana Rinder, managerul spitalului, subliniază importanța donării de sânge. Aceasta menționează că necesitatea de sânge este imensă nu doar în Vaslui, ci și în alte locuri. În cadrul acestei campanii, fiecare donator primește:

  • bonuri de masă,
  • o adeverință pentru o zi liberă de la serviciu și o reducere de 50% la abonamentele de transport în comun,
  • Aceste beneficii sunt oferite de studenții mediciniști clujeni care au inițiat proiectul.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!