Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Droguri de risc oprite în vama Albița

Droguri de risc oprite în vama Albița. Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră 4.65 grame de substanță vegetală. Suspectă a fi cannabis, un tânăr din Republica Moldova le achiziționase pentru consum propriu. În data de 09 februarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, călătorind cu un microbuz înmatriculat în R Moldova, un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 19 ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, în mâneca dreaptă a hainei tânărului, înfășurată într-o folie de plastic, o substanță vegetală de culoare verde olive, cu miros înțepător, în greutate de 4,65 grame (suspectă a fi cannabis).

Vezi și: Produse farmaceutice confiscate la frontieră.

Cu privire la cele constatate, tânărul declarat că a achiziționat respectiva substanță pentru consum propriu.  Substanța descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată. Aceasta urmează a fi predată lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Vaslui.

În cauză a fost sesizată Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Structura Teritorială Vaslui, în vederea cercetării faptelor sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de:

  • tentativă la introducerea sau scoaterea din țară
  • importul/exportul de droguri de risc fără drept
  • deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!