Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Festival gastronomic

La finele săptămânii precedente, a avut loc un Festival Gastronomic „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”. Un eveniment organizat în cadrul proiectului transfrontalier ce urmărește consolidarea legăturilor culturale și culinare între regiunile Vaslui și Hîncești.

Manifestarea s-a desfășurat pe terenul de sport al comunei Muntenii de Jos și a reprezentat, conform organizatorilor, o ocazie unică de a celebra tradițiile și deliciile specifice zonelor Vaslui și Hîncești, subliniind astfel importanța istorică și culturală a legăturilor dintre cele două regiuni.

Citește și: Ultima săptămână de cursuri înainte de vacanţa de iarnă.

Pe lângă numeroși localnici, la eveniment au participat și reprezentanți ai autorităților publice locale. Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a evidențiat că acest festival gastronomic aduce împreună participanți și vizitatori din diverse medii sociale și culturale, oferindu-le posibilitatea de a descoperi gastronomia și meșteșugurile tradiționale, dar și de a lua parte la activități artistice și culturale ce au scopul de a evidenția moștenirea comună a acestor regiuni.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...