Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Încep lucrările pentru construcția Spitalului nr. 2

Pe data de 15 februarie 2024 încep lucrările la construcția Spitalului nr. 2 din Vaslui, cea mai mare investiție din domeniul sănătății, evaluată la peste 385 milioane de lei. Noul corp de clădire va găzdui secții precum cele de:

  • boli infecțioase, psihiatrie
  • un centru de sănătate mintală
  • o secție de boli cronice

Finanțarea acestei investiții se face prin Planul Național de Redresare și Reziliență, prin intermediul unui contract de finanțare în valoare totală de 385.461.599 lei.

Noul spital va avea o suprafață nou construită de 6.528,01 metri pătrați și o suprafață desfășurată totală de 36.303,01 metri pătrați. Acesta va fi dotat cu 248 de paturi, dintre care 97 vor fi noi, iar facilitățile includ spitalizare de zi pentru adulți și copii, paturi pentru paliație și pentru spitalizare continuă pe secțiile de psihiatrie, cronici și boli infecțioase.

Vezi și: Primarul comunei Vetrişoaia, depistat la volan sub influenţa alcoolului.

Proiectul va fi dezvoltat în curtea Spitalului nr. 2 Vaslui, unde vor fi construite și alte corpuri de clădiri, precum bloc alimentar, spălătorie și farmacie. În prezent, județul Vaslui derulează proiecte de investiții în domeniul sănătății în valoare totală de aproximativ 100 de milioane de euro, care includ construcția de ambulatorii, centre de zi și unități de primiri urgențe.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram.

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...