Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Indignare în comunitatea din Bârlad! Locuitorii se plâng de facturi uriașe la serviciile de apă și canalizare

Indignare în comunitatea din Bârlad! Locuitorii se plâng de facturi uriașe la serviciile de apă și canalizare. Aproximativ 500 de locuitori din Bârlad au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva majorării prețurilor la apă și canalizare de către SC Aquavas Vaslui. Această creștere a tarifelor este percepută ca fiind nejustificat de mare de către protestatari. Asta mai ales că prețurile din Bârlad sunt deja printre cele mai mari din țară. În cadrul protestului, care a fost autorizat, oamenii au exprimat indignarea lor față de faptul că,

  • facturile la apă au ajuns să fie chiar mai mari decât cele la gaze naturale și energie electrică.

La sfârșitul anului trecut, Aquavas SA Vaslui a anunțat că, începând din ianuarie 2024, toți consumatorii din județul Vaslui vor suporta majorări ale tarifelor la apă și canalizare. Această creștere face parte din strategia tarifară a operatorului, impusă de contractul de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vaslui, în perioada 2014-2020”.

Vezi și: Au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a sălii de sport a Colegiului „Garabet Ibrăileanu”.

Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas Vaslui, a explicat că strategia tarifară aprobată în 2022 a determinat o creștere semnificativă a prețurilor în primii doi ani. Abonații SC Aquavas sunt extrem de nemulțumiți de aceste majorări și de modul în care sunt calculate pierderile de apă.

O delegație a protestatarilor din Bârlad urmează să se întâlnească miercuri cu conducerea SC Aquavas. Asta pentru a-și exprima nemulțumirile și a solicita clarificări cu privire la tarifele majorate.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...