Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: ITM a verificat firmele care se ocupă de exploatarea parchetelor forestiere

ITM a verificat firmele din Vaslui care se ocupă de exploatarea parchetelor forestiere. O analiză a accidentelor de muncă înregistrate între anii 2019 și 2022 la nivel național a evidențiat că în domeniul exploatărilor forestiere s-a menținut un nivel ridicat al acestora. Numărul accidentelor a variat, însă a rămas semnificativ:

  • în 2019 – 86 accidente, dintre care 12 mortale;
  • în 2020 – 94 accidente, dintre care 17 mortale;
  • în 2021 – 87 accidente, dintre care 15 mortale;
  • în primele 6 luni ale anului 2022 – 39 accidente, dintre care 3 mortale.

Au fost efectuate verificări

Având în vedere această situație, Inspecția Muncii a inclus în Programul cadru pe anul 2023 o acțiune dedicată verificării respectării modului de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv în ceea ce privește transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere. Între 1 octombrie și 31 octombrie 2023, au fost efectuate verificări la 7 angajatori cu domenii de activitate incluse în această campanie națională și care au desfășurat activități în județul Vaslui.

Citește și Primăria Victoria alocă fonduri pentru a realiza un centru de colectare a deșeurilor

Au fost identificate 15 neconformități față de prevederile legale și au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale. S-au stabilit măsuri pentru remedierea deficiențelor și termene pentru implementarea acestor măsuri. Între 1 noiembrie și 29 noiembrie 2023 s-a realizat verificarea implementării măsurilor dispuse de cei 7 angajatori controlați, constatându-se că acestea au fost respectate.

De asemenea, în data de 10 octombrie 2023 s-a desfășurat o sesiune de instruire și informare pentru reprezentanții a 6 ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Vaslui și pentru reprezentanții agenților economici care dețin autorizații de exploatare forestieră în parchete.

Totodată, în data de 24 octombrie 2023, s-a organizat o sesiune similară pentru reprezentanții și lucrătorii unui ocol silvic din cadrul aceleiași direcții. La aceste evenimente au participat reprezentanți ai

  • Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui,
  • respectiv inspectorul-șef adjunct în domeniul securității și sănătății în muncă ,
  • inspectorul de muncă responsabil de realizarea acestei acțiuni.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...