Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni a demisionat

Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Ionel Carp, şi-a anunţat miercuri demisia. Acest lucru după ce la sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţase că acesta nu mai trebuie să rămână în funcţie.

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a afirmat că gestul este unul firesc.

‘Consider că este un gest corect, normal. Trebuie să-şi asume greşelile care s-au făcut la acel caz nefericit de la Murgeni.’. Acestea au fost declarațiile prefectul judeţului Vaslui, Daniel, scrie agerpres.ro.

Săptămâna trecută, trei bolnavi internaţi în unitatea sanitară au decedat. Unul a fost preluat de ambulanţă în stare gravă, iar alţi 29 au fost internaţi în spitale din Iaşi, Vaslui şi Bârlad cu simptomatologie digestivă. Autorităţile au demarat o anchetă epidemiologică.

Află și despre: Premierul Ciolacu: 250 km autostradă până în 2024.

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a transmis o serie de rezultate parţiale ale probelor din alimentele consumate de pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Acestea nu au indicat prezenţa unor toxine sau a unor bacterii periculoase care ar fi putut cauza decesul bolnavilor.

Bolnavii, alături de angajaţi a unităţii sanitare au consumat alimente pe bază de peşte. Au fost furnizate de o mănăstire din zonă, potrivit unei informări făcute de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui către Ministerul Sănătăţii. De asemenea, bolnavii au consumat la masa de seară conserve de peşte. Acestea au fost achiziţionate de reprezentanţii spitalului de la un comerciant din municipiul Bârlad. Au fost prelevate probe microbiologice, probe de aliment şi probe de apă, deoarece autorităţile au luat în calcul inclusiv faptul că sursa de alimentare cu apă a spitalului din Murgeni ar putea fi contaminată.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...