Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Numărul cazurilor de tuberculoză a început să înregistreze o creștere

Numărul cazurilor de tuberculoză a început să înregistreze o creștere. În fiecare an, pe 24 martie, este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei. Un moment crucial pentru a sublinia importanța acțiunilor transversale în reducerea impactului acestei afecțiuni, atât la nivel individual, cât și la nivel societal.

Mihaela Vlada, directorul Direcției pentru Sănătate Publică Vaslui, a evidențiat că tuberculoza este o boală infecțioasă provocată de bacteriile Mycobacterium tuberculosis. Aceasta este transmisibilă prin strănut, tuse sau salivă.

Vezi și: Municipiul Huși primește un ajutor financiar de urgență.

La nivel global, în anul 2022, 1,3 milioane de oameni au pierit din cauza tuberculozei, iar 10,6 milioane s-au îmbolnăvit. Cu toate acestea, tuberculoza poate fi prevenită și tratată eficient. Eforturile internaționale au salvat aproximativ 75 de milioane de vieți de la începutul anilor 2000. În România, deși s-au înregistrat progrese semnificative în reducerea cazurilor de tuberculoză în ultimele două decenii. Aceasta rămâne o problemă majoră de sănătate publică, cu rate notificate de peste 5 ori mai mari decât media UE. În plus, se observă o creștere a incidenței tuberculozei în ultimii ani. Această tendință ascendentă este evidentă și în rândul copiilor, cu o incidență crescută de la 8,4% în 2020 la 11% în 2022.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...