Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Orașul este alimentat cu apă din barajul de la Tungujei

În Vaslui, sursele principale de apă potabilă sunt protejate, cu orașul alimentat exclusiv din râul Bârlad prin intermediul barajului Tungujei, situat în județul Iași. În prezent, se colectează zilnic între 8.000 și 10.000 de metri cubi de apă, aceasta fiind eliberată în râul Bârlad din barajul menționat. Directorul tehnic al SC Aquavas – Sucursala Vaslui, Ticu Bahnariu, a informat că nivelul acumulării la Solești este de 39%, în timp ce la Pușcași este de 42%. Bahnariu a menționat că până în iulie-august 2024, chiar și fără precipitații, municipiul nu se confruntă cu probleme majore în ceea ce privește aprovizionarea cu apă potabilă. Barajul Tungujei din județul Iași reprezintă sursa actuală de apă a orașului.

În acest an, Direcția de Sănătate Publică Județeană Vaslui a efectuat controale în mai multe localități. Au fost identificate neconformități în ceea ce privește calitatea apei brute captate și tratate pentru consum uman. Printre problemele semnalate s-au numărat lipsa stațiilor de tratare a apei, sisteme vechi neactualizate și lipsa personalului calificat pentru întreținerea sistemelor de alimentare cu apă.

Conform datelor Sistemului de Gospodărire a Apelor Vaslui, 25 de UAT-uri sunt afectate de lipsa de apă din fântâni. Un număr de 5.943 de fântâni sunt secate, iar 81 de localități întâmpină dificultăți în aprovizionarea cu apă. Județul Vaslui se confruntă cu o secetă hidrologică fără precedent, afectând cursurile de apă și terenurile agricole din zonă, generând efecte devastatoare asupra mediului și comunităților locale.

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...