Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Parc fotovoltaic în valoare de peste 17 milioane de lei

Parc fotovoltaic la Vaslui în valoare de peste 17 milioane de lei. Primăria Vaslui intenționează să depună proiectul pentru un parc fotovoltaic, mai exact construirea unei „Centrale electrice fotovoltaice pentru autoconsum și rețele electrice pentru evacuare putere”. Acest proiect este finanțat din Fondul pentru Modernizare. Bugetul total al proiectului se ridică la 17.930.953 de lei. Din acesta, 13.025.597 de lei reprezintă valoarea grantului solicitat, iar 4.905.356 de lei este contribuția proprie a municipiului Vaslui.

Citește și: Botoșani: 16 milioane de euro pentru modernizarea unui drum județean

Conform raportului asociat proiectului, capacitatea instalată propusă este de 2 MW. Energia produsă va fi livrată direct în Sistemul Energetic Național, urmând ca furnizorul să efectueze o regularizare financiară între energia livrată și energia consumată din rețea.

În cadrul apelului „Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice”, se acordă o finanțare de 1.100.000 de euro per MW.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...