Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Percheziţii DGA pentru fapte de corupţie

Percheziţii DGA pentru fapte de corupţie. Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, desfășoară marți percheziții domiciliare în 16 locații de pe raza municipiului Huși. Printre acestea, se află și sediul unei instituții publice. Într-o anchetă penală aceasta vizează infracțiuni de luare de mită comise de către polițiști și polițiști de frontieră.

Conform probelor adunate în cauză, începând cu luna iunie 2023 și până în prezent, polițiști din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși și din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, cu atribuții pe linie rutieră în zona Huși, ar fi solicitat și primit sume de bani repetate, între 100 și 1.500 de lei, de la șoferii auto, pentru a evita sancțiuni contravenționale.

Vezi și: Persoanele diagnosticate cu tulburare de spectru autist vor beneficia de decontarea serviciilor medicale stomatologice.

Primele informații despre aceste fapte au fost raportate printr-un apel la Call-centerul anticorupție – 0800.806.806. Aceasta se specifică într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții DGA.

La acțiunea de percheziționare participă ofițeri de poliție judiciară din cadrul DGA – serviciile anticorupție din mai multe județe:

Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomița, Bacău și Neamț.

Operațiune anticorupție în IPJ Vaslui

În cursul zilei de marți, vor fi aplicate 11 mandate de aducere pentru 11 suspecți, dintre care opt agenți de poliție din IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși, un agent din Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și două persoane fără atribuții speciale.

Pentru desfășurarea acestei operațiuni, DGA a beneficiat de sprijinul Direcției de Anchete din cadrul DGA, Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și al conducerii Inspectoratului Poliției Județene Vaslui.

Vezi și despre: George Mîndruță critică propunerea ministrului Finanțelor.

“Direcția Generală Anticorupție, având ca obiectiv prevenirea și combaterea corupției în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu celelalte structuri din MAI, inclusiv IGPR – IPJ Vaslui în acest caz, acordă o importanță majoră menținerii unui mediu de integritate, prin identificarea și investigarea angajaților care încalcă legea. Astfel, se urmărește eliminarea oricăror suspiciuni sau vulnerabilități care ar putea afecta imaginea instituției”, se subliniază în comunicatul oficial.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...