Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Persoanele care trec de comisia de expertiză medicală

Numărul persoanelor care trec de comisia de expertiză medicală pentru a primi pensii de invaliditate a scăzut. În județul Vaslui, numărul pensiilor de invaliditate a scăzut la 7.520, față de 7.807 înregistrate în 2021. Cele mai multe pensii sunt încasate de pensionarii din grupele de vârstă 55-59 de ani și peste 60 de ani. Principalele boli invalidante în 2023 au fost tumori, tulburări mentale și afecțiuni ale sistemului nervos, cardio-vascular și digestiv.

În același an, au fost supuse la expertiză medicală 3.517 persoane. În urma acesteia, 5 au fost depensionate, 64 au fost trecute în grade inferioare de invaliditate, iar 98 în grade superioare. Noua lege a pensiilor menține cele trei grade de invaliditate, care vor fi redefinite în funcție de deficiența funcțională și capacitatea de autoservire.

Vezi și: Controale în centrele comerciale.

Există mai multe motive pentru scăderea numărului de beneficiari de pensii de invaliditate. Inclusiv criterii medicale stricte pentru pensionare și proceduri complexe de expertizare medicală. Expertizarea se face pe baza unor documente medicale recente și se emite o decizie în termen de 45 de zile de la înregistrarea cererii.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...