Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Prețurile locuințelor au crescut semnificativ

În municipiul Vaslui, prețurile locuințelor au cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, apropiindu-se de nivelul orașelor mari, cu o putere de cumpărare ridicată. Pe platformele de imobiliare, observăm că prețul unei case noi în Vaslui variază între 100.000 și peste 300.000 de euro. Chiar și casele mai vechi, renovate recent, nu sunt mai ieftine. De exemplu, o casă construită în 1995, cu trei camere și renovată în 2023, a fost pusă în vânzare pentru 158.000 euro. În suburbiile sau în comunele învecinate, cum ar fi Muntenii de Jos sau Muntenii de Sus, prețul unei case poate ajunge la nivelul unui apartament din oraș sau poate fi chiar mai ridicat, în special dacă are o suprafață mai mare.

Vezi și: Vaslui: Viscolul și zăpada aduc probleme pe drumurile publice.

De exemplu, o casă duplex în Moara Grecilor, cu 65 metri pătrați, a fost recent oferită spre vânzare la prețul de 68.000 euro. O altă casă în Muntenii de Jos, în apropierea motelului din comună, a fost vândută cu 116.500 euro.

Cele mai scumpe zone din municipiul Vaslui sunt:

  • Copou,
  • Delea,
  • Donici.

Prețul unei case poate depăși 300.000 de euro, în funcție de suprafața construită, finisaje și terenul aferent. De exemplu, o vilă de pe strada Andrei Mureșanu, cu parter, etaj și mansardă, a fost recent pusă în vânzare pentru 330.000 euro.

În Zona Industrială din Vaslui, prețurile rămân destul de scăzute.

Aici, o casă nou construită, semifinisată în interior, este vândută la 86.000 euro. Construcția se află pe strada Metalurgiei și oferă o suprafață de 200 mp construiți și 300 mp de teren.

Vezi și: Vaslui: Cele trei spitale, fără autorizație ISU.

În Bârlad, prețurile locuințelor sunt, de asemenea, ridicate, unde o vilă în centrul orașului este oferită spre vânzare la 275.000 euro. Există, totuși, și opțiuni mai accesibile, începând de la 70.000 euro, pentru locuințe care necesită renovări.

În zonele precum Huși și Negrești, prețurile locuințelor sunt mult mai reduse. De exemplu, o casă bătrânească în zona Corni poate fi achiziționată cu 39.000 euro. Cea mai scumpă casă disponibilă în Negrești este listată la 60.000 euro. Cea mai ieftină costă 22.000 euro, având apă și canalizare, dar lipsind gazul.

Este esențial să fiți atenți atunci când cumpărați, deoarece prețurile mici pot ascunde probleme sau neconformități. Majoritatea cumpărătorilor se așteaptă la creșteri ale prețurilor în 2024, în contextul majorării TVA-ului pentru anumite proprietăți.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...