Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Programe de formare profesională gratuite pentru șomeri

În Vaslui, programe de formare profesională gratuite pentru șomeri. Șomerii înregistrați în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui au posibilitatea să se înscrie la programe de formare profesională gratuite. Pentru luna ianuarie, sunt programate cursuri de barman la Vaslui, agent de securitate la Bârlad și asfaltator la Huși.

În luna februarie 2024, AJOFM Vaslui organizează:

  • cursuri de ajutor de bucătar la Vaslui
  • competențe de citire,
  • scriere și înțelegere a mesajului în comuna Voinești,
  • ajutor de bucătar și agent de securitate la Huși.

Vaslui: Bani de la Ministerul Dezvoltării pentru cinci comune.

Șomer înregistrat este persoana care îndeplinește cumulativ condițiile menționate anterior și care se înregistrează la agenția pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau, după caz, reședința ori la alt furnizor de servicii de ocupare, care funcționează în condițiile prevăzute de lege, în vederea obținerii unui loc de muncă.

Șomerii neînregistrați care doresc să se înregistreze în evidența agenției în vederea obținerii unui loc de muncă și pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv informare consiliere, medierea muncii, formare profesională, și altele, se vor prezenta la sediile AJOFM Vaslui, Bârlad și Huși, cu următoarele documente: actul de identitate, actele de studii și de calificare, carnetul de muncă.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!