Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Proiect transfrontalier finalizat

Proiect transfrontalier finalizat. Ieri a avut loc conferința de închidere a proiectului transfrontalier „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”. Consiliul Județean Vaslui a fost liderul proiectului, alături de partenerii săi:

Consiliul Raional Hîncești, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Primăria comunei Muntenii de Jos. Proiectul a presupus intervenții pentru stabilizarea terenului pe care se găsește statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare.

Vezi și: Comuna Țuțora a beneficiat de 1,5 milioane de euro în cadrul unui proiect transfrontalier.

Statuia a fost consolidată și restaurată, includând refacerea celor două terase, curățarea și restaurarea statuii din bronz, precum și a celor două basoreliefuri, renovarea treptelor și alte lucrări necesare pentru a evidenția ansamblul monumental și pentru a-l promova în scop turistic. Pe lângă aceste intervenții, s-a amenajat un parc tematic „Ctitorii ștefaniene” pe un teren adiacent ansamblului monumental, a fost construit un teatru de vară cu 350 de locuri, facilitând desfășurarea unor evenimente culturale și organizarea de târguri cu produse tradiționale.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!


Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/1e50cfbc7f40d5c645700eaf79c313a2.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130