Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Regenerare urbană pentru Fosta Unitate Militară și dealul Bahnari

Regenerare urbană pentru Fosta Unitate Militară și dealul Bahnari. Consilierii locali din municipiul Vaslui se pregătesc să aprobe delimitarea zonelor de regenerare urbană pentru a accesa finanțarea europeană. Prima zonă de regenerare va fi pe terenul fostei Unități Militare. Acolo se va dezvolta o grădină botanică, un amfiteatru în aer liber, locuri de joacă pentru copii și alte facilități. A doua zonă va fi pe dealul Bahnari, unde se vor amenaja:

  • facilități de agrement
  • o tiroliană
  • un traseu pentru bob
  • o sanie de vară
  • un turn de observație cu panoramă la 360 de grade

Consiliul Local Vaslui va aproba delimitarea acestor zone de regenerare urbană pentru a accesa finanțarea în cadrul Programului Regional NE 2021-2027. Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a lansat un apel pentru strategii de dezvoltare teritorială, iar municipiile reședință de județ trebuie să depună diverse documente, inclusiv studiul privind delimitarea zonelor de regenerare urbană.

Vezi și: ADR Nord-Est verifică investiții de peste 200 de milioane de lei.

Prima zonă de regenerare urbană, conform studiului, este situată pe terenul fostei Unități Militare și va cuprinde o serie de facilități precum grădină botanică, mobilier urban, iluminat public, spații verzi, amfiteatru în aer liber și locuri de joacă pentru copii. Cea de-a doua zonă, pe dealul Bahnari, va include și ea diverse amenajări de agrement, precum spații verzi, tiroliană, traseu bob, sanie de vară și un turn de observație cu panoramă.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...