Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Se lucrează la Șoseaua de centură a Bârladului

Se lucrează la Șoseaua de centură a Bârladului. Mugurel Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, a inspectat progresul lucrărilor la șantierul Variantei Ocolitoare a Bârladului. Acesta a transmis live pe contul său de socializare imagini cu evoluția acestora. El a anunțat că antreprenorul a asigurat că obiectivul va fi finalizat și dat în folosință în luna iunie.

Vezi și: Lucrările la noua sală de sport din Bârlad aproape de final.

În aceeași zi, șantierul a fost vizitat și de primarul Dumitru Boroș. Acesta a fost informat că execuția lucrărilor a atins 83%. Potrivit reprezentanților primăriei, se lucrează la pasajul de la km 0+405 m, unde au fost deja montați parapeții pietonali și de siguranță, stâlpii de iluminat și se montează panourile de siguranță. De asemenea, la pasajul de la km 1+630 m s-a finalizat montajul parapeților pietonali. Totodată și al instalației electrice pentru iluminatul exterior. La intersecția de la kilometrul 2 (intrare Trestiana), lucrările se desfășoară la girație. Kilometrii 5+450 m și 5+600 m (zona DSVSA Vaslui) s-au terminat lucrările de balastare la rampa 1. Se pune umplutură la rampa 2.

Lucrări finalizate

De asemenea, s-a finalizat execuția lucrărilor de relocare a rețelelor electrice și continuă lucrările de stabilizare și taluzare a terasamentelor spre km 9+100 m și km 10. Strada Trestiana a fost deja relocată. Lucrările continuă spre Nord, inclusiv la cea de-a doua girație, din zona Simila – Fabrica de oțet. Primarul Boroș a transmis că au fost înregistrate progrese semnificative și că se așteaptă ca, începând cu prima zi a săptămânii viitoare, să înceapă turnarea primului strat de asfalt pe lungimi considerabile, astfel încât segmentele nou-asfaltate să se conecteze cu cele mai vechi.

Varianta Ocolitoare Bârlad este compusă dintr-un segment distinct, respectiv Varianta de Est, care se întinde între DN 24, la intrarea în Barlad, și DN 24, la ieșirea din Bârlad spre Vaslui. Această investiție este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 189.667.269,13 lei, după ce a fost suplimentată la sfârșitul lui decembrie 2020 cu peste 3 milioane de lei. Din totalul sumei, 85% reprezintă contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (136.514.287 lei), iar 15% este cofinanțarea beneficiarului (24.090.756 lei).

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...