Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Ajutorul de stat trebuie achitat până la data de 30 iunie 2024

În Vaslui, suma aferentă ajutorului de stat trebuie achitată până la data de 30 iunie 2024. În intervalul 29 ianuarie – 8 martie 2024, inclusiv, agricultorii au posibilitatea să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Vaslui cereri pentru obținerea grantului direct destinat producătorilor agricoli din sectorul vegetal.

Procedura de depunere respectă prevederile Ordonanței Guvernului nr. 5/2024, care instituie o schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor implicate în producția primară de produse agricole vegetale. Aceasta este o urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Vezi și: Stații de reîncarcare pentru autoturismele electrice, la Bârlad.

Cererile pentru acordarea grantului pot fi depuse la Centrele locale/județene ale APIA, inclusiv la Centrul APIA din Municipiul București, în funcție de zona teritorială în care a fost depusă cererea de plată pentru anul 2023.

Bugetul total disponibil este de 1.200.000 mii lei, echivalentul a 243.239,956 mii euro. Acesta a fost finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2024. Plata ajutorului de stat trebuie finalizată până la data de 30 iunie 2024.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!