Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Un număr semnificativ de cetățeni străini au cerut autorizație de muncă în județ

Un număr semnificativ de cetățeni străini au cerut autorizație de muncă în județ. Anul trecut, Biroul pentru Imigrări din Vaslui a înregistrat 2.807 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, în calitate de lucrători permanenți. Cei mai mulți dintre solicitanți provin din Republica Moldova, Bangladesh, Sri Lanka și Nepal. Din aceste cereri, 2.346 au fost aprobate, iar 461 au fost respinse.

Polițiștii de imigrări din județul Vaslui au gestionat șederea și rezidența a 815 persoane în cursul anului 2023. Dintre aceștia, 682 erau cetățeni străini din state terțe, majoritatea fiind din Republica Moldova, Turcia, China, Sri Lanka și Nepal. De asemenea, au fost gestionate și cazurile a 133 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE. O prezență semnificativă a cetățenilor din Italia, Bulgaria și Spania.

Permise de ședere

Străinii au stabilit reședința în România în principal din motive legate de unitatea familiei (reunificarea familiei, membrii de familie ai cetățenilor români, ai Uniunii Europene sau SEE), angajarea în muncă sau stabilirea permanentă în țară.

În ceea ce privește admiterea în România, au fost soluționate 9 invitații pentru străini din Egipt, Maroc, Palestina și Nigeria, precum și 3 cereri pentru reunificarea familiei pentru cetățeni din Belarus.

Pe lângă aceste aspecte, au fost aprobate prelungiri ale dreptului de ședere și au fost emise 419 permise de ședere, inclusiv pentru ședere temporară și pe termen lung. Au fost acordate și 34 de certificate de înregistrare pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH.

Vezi și: Droguri de risc oprite în vama Albița.

În ceea ce privește combaterea șederii ilegale, au fost efectuate 175 de acțiuni și controale. Dintre acestea, 24 de străini în situații ilegale au fost identificați. Au fost emise 27 de decizii de returnare și doi străini au fost returnați direct la punctul de trecere al frontierei. De asemenea, în 4 cazuri s-a aplicat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României. Asta pentru perioade cuprinse între 6 luni și 5 ani.

Polițiștii de imigrări au aplicat 112 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.350 de lei pentru nerespectarea legislației referitoare la regimul străinilor în România.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...