Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Varianta Ocolitoare a Bârladului – se fac noi exproprieri

Se fac noi exproprieri pentru Varianta Ocolitoare a Bârladului. Recent, Guvernul a aprobat o nouă tranșă de exproprieri de pe amplasamentul suplimentar al obiectivului de investiție. Potrivit actului normativ, s-au alocat 108.900 lei pentru 81 de terenuri. Acestea se regăsesc pe raza municipiului Bârlad dar și în comunele Grivița, Perieni și Zorleni.

Varianta Ocolitoare Bârlad se află în faza turnării ultimului strat de asfalt. Investiția este proconizată a fi terminată până la finele lui iunie 2024. Cel puțin așa asigură constructorul bucureștean Concelex. Acum, urmează să fie făcute noi exproprieri (față de cele aprobate și executate în anul 2019).

Pe 14 decembrie, Guvernul a adoptat o hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată. Normativul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Cine va primi bani

Concret, pe raza Bârladului, suprafața de pământ (curți – construcții) care se suprapune cu traseul pe care este construită șoseaua de centură se ridică la 984 de metri pătrați. Terenul este deținut de patru operatori economici din oraș. Pentru a ceda respectivele suprafețe de teren, în total, aceștia vor fi despăgubiți cu suma de 61.254,52 lei.

În extravilanul comunei Grivița, 37 de persoane fizice vor ceda în total 4.288 de metri pătrați (terenuri arabile). Aceștia vor fi despăgubiți cu suma de 9.270,68 lei. Cea mai mică suprafață de teren supusă exproprierii are trei metri pătrați, iar proprietarul va primi 6,49 lei. În același timp, suprafața cea mai mare supusă exproprierii are 676 de metri pătrați, iar proprietarul va primi 1.461,51 lei.

În extravilanul comunei Perieni, urmează să fie expropriat un singur teren arabil, cu suprafața de 279 de metri pătrați, pentru care proprietarul va primi despăgubiri de 603,20 lei.

Exproprieri și la Zorleni

Nu în ultimul rând, pe raza comunei Zorleni, vorbim de 39 de persoane fizice și juridice care urmează să fie despăgubite. Acestea vor primi suma totală de 37.675,74 lei, pentru a ceda o suprafață totală de 11.494 de metri pătrați (arabil, curți – construcții și pășune) în intravilanul și extravilanul comunei. Cea mai mică suprafață de teren supusă exproprierii are doi metri pătrați, iar proprietarul va primi 4,32 lei, în timp ce suprafața cea mai mare supusă exproprierii are 1.694 de metri pătrați, iar proprietarul va primi 3.662,43 lei.

citește și: 21 de comune primesc 1,9 milioane de lei pentru investiții

Potrivit hotărârii de guvern, sumele individuale ce vor fi plătite ca despăgubiri se alocă de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...