Venitul minim de incluziune a fost acordat pentru 9.349 de locuitori din județ. Înlocuind venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei, venitul minim de incluziune reprezintă un program inovator de asistență socială. Acesta este creat pentru a sprijini persoanele și familiile vulnerabile în depășirea obstacolelor financiare. În județul Vaslui, primii beneficiari ai acestui program au fost în număr de 9.349. Suma totală plătită acestora a fost de 5.805.360 de lei. Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială a înregistrat în baza sa de date un total de 9.349 de locuitori ai județului Vaslui, beneficiari de venit minim de incluziune, fie că sunt familii sau persoane singure. Plățile pentru acești beneficiari au fost inițiate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Asta prin intermediul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și a AJPIS Vaslui, începând cu 1 ianuarie 2024.
Vezi și: Sondaj CURS – Comasarea este dorită de electorat.
Calendarul plăților pentru beneficiarii înregistrați este următorul:
- Pe 20 februarie se vor alimenta conturile celor care au optat pentru încasarea Venitului Minim de Incluziune prin intermediul cardului.
- În ultima decadă a lunii (între 22 februarie și ultima zi a lunii) se va asigura plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română.
Venitul Minim de Incluziune este o inițiativă unică de asistență socială, care vine în sprijinul persoanelor și familiilor vulnerabile pentru a depăși dificultățile financiare și pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții. Acest program, prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, reprezintă o parte importantă a Programului Național de Redresare și Reziliență, având ca scop reducerea sărăciei în rândul persoanelor vulnerabile și simplificarea sarcinilor administrative pentru administrația locală și beneficiari.
Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!