Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Veste bună pentru pensionarii vasluieni!

Veste bună pentru pensionarii vasluieni! Guvernul examinează posibilitatea eliminării impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei, cu pragul actual stabilit la 2.000 de lei, unde se aplică o impozitare de 10%. În județul Vaslui, unde pensiile sunt printre cele mai mici la nivel național, această măsură ar aduce venituri suplimentare pentru un număr semnificativ de pensionari.

La 1 ianuarie 2024, în județul Vaslui, existau 80.544 de pensionari care beneficiau de asigurări sociale de stat. Cu o pensie medie de 1.857 de lei, cifră considerată una dintre cele mai reduse la nivel național. Valoarea totală a drepturilor cuvenite acestora în acea lună a fost de 149,5 milioane de lei.

În prezent, pensiile cu cuantum de până la 2.000 de lei nu sunt supuse impozitării. Impozitul de 10% este aplicat doar pentru suma care depășește acest prag. De exemplu, o pensie de 2.800 de lei ar suporta un impozit de 80 de lei.

Vezi și: În decursul unui an, zece fete minore devin mame.

Pensionarii vasluieni au beneficiat de o majorare a pensiilor cu 13,8%, începând cu 1 ianuarie 2024. O a doua majorare este prevăzută în septembrie 2024, în urma recalculării. Având în vedere nivelul redus al pensiilor în județul Vaslui, orice creștere a acestora este așteptată cu interes de către majoritatea beneficiarilor.

Gheorghe Iacob, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui, a subliniat că mulți pensionari din județ sunt în situații dificile, iar o creștere a pensiilor este percepută ca un sprijin esențial. El a menționat și necesitatea unui stimulent pentru pensionarii care au avut copii. Subliniind diferențele semnificative în nivelurile de pensii în funcție de domeniul de activitate al pensionarului.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram.

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...