Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Vaslui: Viceprimăriță de comună, săltată de poliție

În Vaslui doamna Viceprimar din comună, a fost săltată de poliție. Lenuța Damian, viceprimar al comunei Codăești din județul Vaslui, a fost reținută de poliție în urma unei descinderi la domiciliul său. Motivul reținerii este acuzația că a falsificat diploma de studii. Aceasta a afirmat că a absolvit la Bacău, însă, avea de fapt o diplomă emisă de Facultatea de Litere din Suceava.

În plus, se presupune că, pe baza acestui document falsificat, a obținut gradul didactic I. Ancheta a fost inițiată în urma unui denunț depus de o persoană care a sesizat discrepanțe în declarațiile viceprimăriței cu privire la locul unde și-a finalizat studiile de licență.

Vaslui: Bani de la Ministerul Dezvoltării pentru cinci comune.

Informațiile au generat un șoc în comunitatea locală. Lenuța Damian este și profesoară de Limba Română la Liceul Tehnologic Codăești. Denunțătorul a furnizat poliției diploma falsificată, iar anchetatorii au constatat că numărul acesteia coincide cu alte diplome emise în țară. Aceștia au luat în vedere existența unei serii întregi de falsuri.

Acesta nu este primul incident cu care viceprimărița Damian intră în atenția autorităților. Anterior, aceasta a fost anchetată pentru falsificarea notelor și a foilor matricole ale unor elevi. Cu toate acestea, cazul a fost clasat, iar profesoara a fost achitată. Într-o notă ciudată, polițistul care a efectuat ancheta la acea vreme și care ulterior a ieșit la pensie a fost angajat la Primăria Codăești în funcția de consilier personal.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...