Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Servicii publice

Meniu

Depoul Dacia va fi modernizat prin PNRR

Depoul Dacia va fi modernizat prin PNRR. Finanțarea proiectului referitor la implementarea unui sistem de semnalizare automatizat în cadrul Proiectului de Modernizare a Depoului din zona Dacia a fost aprobată. Banii vor fi acordați prin intermediul Planului de Redresare și Reziliență,. Această inițiativă asigură automatizarea semnalizării în zona de acces către viitorul Depou. De asemenea, vor fi semnalizate și podul care traversează râul Dacia precum și strada Strămoșilor și Rondul Dacia.

Bugetul alocat pentru această investiție importantă se cifrează la aproximativ 2,9 milioane lei (echivalentul a peste 580.000 Euro).

citește și: Inteligență artificială pe tramvaie

În cadrul Proiectului Investițional – Modernizare Depou, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10, valoarea totală a contractelor semnate ajunge la peste nouă milioane de euro, echivalentul a circa 45 de milioane de lei lei fără TVA. Aceste fonduri subliniază angajamentul de a îmbunătăți infrastructura de transport, aducând beneficii semnificative comunității și modernizând Depoul din zona Dacia. Proiectul cuprinde o serie de măsuri pentru a îmbunătăți în mod substanțial calitatea serviciilor de transport, precum și experiența călătorilor. Modernizarea Depoului Dacia nu numai că va spori infrastructura de transport, dar va contribui și la dezvoltarea durabilă a orașului, cu impact pozitiv asupra mediului și economiei locale.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

septembrie 19, 2023

Aplicația de achiziționare online de bilete CFR...

septembrie 19, 2023

Sisteme anti-coliziune inteligente pentru tramvaiele și autobuzele...

septembrie 15, 2023

Traficul feroviar dat peste cap de greva...